Abdülkadir Selvi sicilini unutarak istismar haberi üzerinden gazetecileri hedef aldı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2022 Cuma 11:12 am - Güncelleme: 9 Aralık 2022 Cuma 11:18 am

FETÖ elebaşına ‘lütfen dön’ diyerek yalvaran yandaş yazar Abdulkadir Selvi, Hiranur Vakfı’ndaki çocuk tecavüzünü gündeme getiren gazetecileri hedef aldı. Selvi, “Bu olayı gündem yapanların siciline bakınca kuşkularım artmaya başladı” dedi.

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi  altı yaşında ‘dini nikah ile evlendirip’ yıllarca tecavüze maruz bırakması Türkiye’nin gündemine oturdu.

Türkiye’nin içerisine sürüklendiği tarikat karanlığının boyutunu ortaya koyan olay hakkında tepkiler çığ gibi büyüdü.  Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘vakıf’ hakkında müfettiş görevlendirdiğini açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da H.K.G’nin davasına müdahil olacaklarını açıkladı. Vakfın, İstanbul Sancaktepe’deki binası da kaçak yapı olduğu gerekçesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından mühürlendi. 

Birgün’den Gazeteci Timur Soykan’ın haberleştirdiği tecavüz vakasında skandal detaylar ve ses kayıtları gibi kritik deliller olmasına rağmen yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, olayla ilgili, “kuşkularının’ olduğunu söyledi.

Erdoğan canlı yayında Abdülkadir Selvi’ye talimat verdi: Köşende gereğini yapacaksın

Selvi, tarikat karanlığını ve istismarı gündeme getiren bağımsız gazetecilerin, “Siciline atıf’ yaptı. Zamanında FETÖ’ye verdiği destek yazıları ve FETÖ elebaşısı için ‘Hocam Türkiye’ye Dön Artık’ yazısı ile bilinen Selvi,  yazısında ’28 Şubat benzeri’ diyerek ‘kumpas’ ve ‘kurgu’ya işaret etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Gereğini yapıyor’ dediği Selvi köşesinde konuyla ilgili şunları sarf etti:

“6 yaşında evlendirildiği iddia edilen H.K.G.’nin kardeşlerinin açıklamalarını izleyince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı.

Abisi ve iki kız kardeşi H.K.G.’nin Kuran-ı Kerim’i okumaya geçtiğinde ya da hafızlık merasimi öncesinde kendi ısrarı üzerine gelinlik giyip fotoğraf çektirdiğini anlattılar. Kendileri de gelinlik giymişler. İki kız kardeş o fotoğrafları paylaştılar. Ayrıca bu olayı gündem yapanların siciline bakınca kuşkularım artmaya başladı.

28 ŞUBAT BENZERİ

Çünkü 28 Şubat sürecinde biz bunları çok yaşadık. Fadime Şahin, Müslüm Gündüz olayını unutmadık. Ali Kalkancı manşetleri dün gibi hafızamızda duruyor. 28 Şubat Fadime Şahin üzerinden kurgulandı.

O günler aktif bir gazeteci olan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan isimler vererek Müslüm Gündüz-Fadime Şahin olayının FETÖ’cü polisler Recep Güven ile Ali Fuat Yılmazer’in kumpası olduğunu anlattılar.

Bu olay için aynı şeyi söylemiyorum. Ama bunun üzerinden muhafazakâr insanları töhmet altında bırakmaya çalışmayalım. Eğer birileri bunun üzerinden yeni bir Fadime Şahin-Müslüm Gündüz komplosu hazırlıyorsa ortaya çıkaralım”

İŞTE SELVİ’NİN FETÖ SİCİLİ

Açık bir şekilde kumpas ve delil karartmaları yüzlerce insanı mağdur eden, soruları çalıp binlerce öğrencinin hayatını karartan terör örgütü için Selvi’nin paylaştığı bazı mesajlar şöyle:

KABATAŞ YALANINI SAVUNANLARDANDI

Gezi Parkı direnişi sürecinde Kabataş’ta başörtülü bir kadının “100 kişilik, yarı çıplak erkeklerin saldırısına uğradığını” iddia edilmiş, bu iddialar yandaş gazetelerde geniş yer bulmuştu. Birçok yandaş köşesinde ‘diliniz kaba kalbiniz taş’ başlıklı yazı kaleme alarak aleni bir yalanı Türkiye’nin gündemine sokmuştu. O yazarların arasında bulunan Selvi de sadece başlıkta kalp kelimesi yerine yürek kelimesini değiştirerek yalana ortak olmuştu.