Abdulhamit Gül istifa etti ama abisi MEB’de 3’üncü kez genel müdür oldu

Yayın tarihi: 29 Ocak 2022 Cumartesi 10:25 am - Güncelleme: 29 Ocak 2022 Cumartesi 10:25 am

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevden affını istedi, yerine ise Bekir Bozdağ atandı. Ancak Gül’ün abisi Mehmet Nezir Gül’e, Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) üçüncü kez genel müdürlük koltuğu verildi. Gül, Nazif Yılmaz’dan boşalan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün abisi Mehmet Nezir Gül, 2017 yılında daire başkanı olarak girdiği Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür koltuğuna oturdu. MEB Teftiş Kurulu Başkanı ve İçişleri Bakanlığı eski bakanı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala’dan sonra Gül, “Kardeş kontenjanından” MEB’e giren ikinci isim oldu.

BEŞ YILDA 3 FARKLI GENEL MÜDÜRLÜK

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Gül’ün abisi Mehmet Nezir Gül, MEB’de beş yılda üç farklı genel müdürlük koltuğuna getirildi. Gül’ün MEB içinde dikkati çeken kariyer öyküsü, yıllara göre şöyle şekillendi:

Mehmet Nezir Gül, 2017’de dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kararıyla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ziya Selçuk’un göreve gelmesinden kısa bir süre sonra Gül, Mart 2020’de Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü oldu. Gül, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer döneminde de kurum içi yolculuğunu sürdürdü. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde Nazif Yılmaz’dan boşalan yer Mehmet Nezir Gül ile dolduruldu.

Soylu’ya ‘FETÖ yöntemi’ kullanıyor diyen Adalet Bakanı Abdülhamid Gül istifa etti