Abdülbaki Dakak’ın dayısı: Sabah namazını kılmış, sonrası yok

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 9:25 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 9:25 pm

Gittiği Kur’an kursunun yakınındaki ahırda asılı bulunan Abdulbaki Dakak’ın dayısı “Kaybolduğu gün sabah namazını kıldıktan sonra saat 5.18’de dışarıya çıkıyor. Çıktığı kamera kaydında var. Ama sonrası yok” dedi.

Şanlıurfa’da gittiği Kur’an kursunun yakınındaki ahırda elektrik kablosu ile tavana asılı halde bulunun 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. T24’ten Candan Yıldız’a konuşan Dakak’ın dayısı Abdülbaki Dakak “Yeğenim, kaybolduğu gün sabah namazını kıldıktan sonra saat 5.18’de dışarıya çıkıyor. Çıktığı kamera kaydında var. Ama sonrası yok” ifadelerini kullandı.

Asılı bulunan 12 yaşındaki çocuğun eğitim gördüğü medrese kapatıldı

T24’te yer alan haberin bir bölümü şöyle:

“Medresedeki kamera kayıtlarını izlediğini ifade eden dayı “Yiğenim, kaybolduğu gün sabah namazını kıldıktan sonra saat 5.18’de dışarıya çıkıyor. Çıktığı kamera kaydında var. Ama sonrası yok. O gün okula da gitmemiş. Okuldan doğrulattık. Okuldan dönmeyince kaybolduğunu hoca bize haber verdi.”

Dayı Abdülbaki’nin cenazesinin tesadüfen bulunduğunu söylüyor. Cenaze medresenin yakınındaki atıl bir ahır.

“Dere yataklarında aradık, insanın gözü kör olur burnunun ucunu bile göremez ya öyle oldu. Çocuklar oyun oynuyordu, ben de o an oradaydım. Oyun oynarken o ahıra girmişler ve Abdülbaki’yi görmüşler. Onlar haber verdi.”

Ahırdaki ağır ve acı duruma dayı da şahitlik ediyor çocukların haber vermesiyle… Dayının tahminine göre ahırın yüksekliği en fazla 1 metre 90 cm civarında… Adli tıp raporuna göre Abdülbaki’nin boyu ise 1 metre 45 cm.

Dayı, cenazenin kaybolduktan 30 saat sonra bulunduğunu söyledi. Otopsi raporunda “ağız içerisinde ve göz çevresinde ve burun deliklerinde larva oluşumu görüldü” deniliyor.

Konuştuğum adli tıp uzmanı bölgenin iklim koşullarından dolayı 30 saat içerisinde bu oluşumun olabilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Bu detay şundan önemli. Medresenin hemen yakınındaki bir çocuk gerçekte kaç saat ya da kaç gün sonra bulundu?

Abdülbaki’nin ailesi geniş bir aile. Arap bir aşiret. Medrese eğitimini önemseyen bir aile. Çok sayıda kişi bu eğitimden geçmiş.

Yiğeninin yatılı kaldığı medreseden önce de hafızlık eğitimi aldığını söyleyen dayı “Medresede bir imam ( Diyanet’e bağlı) bir hoca vardı. Hoca Abdülhakim bizim akrabamız. Olay günü yeğenimi görmüş sabah namazında. O da çok şaşkın. Şimdi o da Ceylanpınar’da kalıyor.”

Medrese soruşturma nedeniyle kapatılmış. Aileler çocuklarını medreseden almışlar, şimdilik tabii.

Dayı ‘biz kimi suçlayacağız, kimin günahını alacağız’ diyor. Bir anlık bir olay olduğunu düşünüyor.

Bu arada medresenin kayıt dışı olduğu iddiası var.

Beşat Medresesi’nin Menzil Cemaati’nden Semarkant Vakfı’na ait olduğunu yazmıştım.

Abdülbaki’nin medreseden bir kaç kez kaçtığı konuşuluyor. Ailenin ise ısrarla buraya gönderdiği de…

Dayı ise bunu doğrulamıyor, öyle bir durumun söz konusu olmadığını söylüyor.

Peki 12 yaşındaki bir çocuk neden bugün aramızda değil?”

Kuran kursunda yatılı eğitim gören 12 yaşındaki çocuk ahırda asılı halde bulundu