ABD’nin ünlü senatörü Menendez’in başı büyük dertte! Evindeki külçe altınlar başkasına ait çıktı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 9:32 am - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 9:32 am

ABD’li senatör Bob Menendez’in evinde bulunan külçe altınlardan bazıları, yıllar önce bir işadamının evinden çalınan ve daha sonra bulunan altınlar olduğu ortaya çıktı.

NBC News‘in haberine göre, Fred Daibes adlı işadamı, 2013’te polise başvurdu ve New Jersey’in Edgewater semtindeki evinden 500 bin dolar nakit para ve 22 külçe altın çalındığını bildirdi.Polis dört kişiyi yakaladı ve Daibes’e altınları iade edildi. Bu süreçte Daibes altınların seri numarasını polise bildirildi.

Menendez’e “yabancı hükümet için çalışmak” suçlaması!

MENENDEZ’İN EVİNDEKİ ALTINLARIN SERİ NUMARASI EŞLEŞTİ

Resmi polis raporlarında, Menendez’e yönelik ‘rüşvet’ suçlaması kapsamında bu yıl evinde bulunan iki altının Daibes’in altınlarının seri numarasıyla eşleştiği görüldü. Menendez’in eşi Nadine Menendez’in sattığı iki külçe altın da 2013’te çalınan altınlarla aynı seri numarasında.

RÜŞVET ALIŞVERİŞİ

Bu veriler, Menendez ile Daibes arasındaki rüşvet alışverişine en önemli delillerden biri. NBC hukuk analisti Danny Cevallos, “Tüm bunlar, senatör Menendez için kötü haber. Çünkü delil zinciri bu noktadan sonra kolay çözülecek gibi” dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi’ne sunulan 39 sayfalık iddianamede, Menendez çiftine rüşvet almakla suçlanmıştı. Çiftin evindeki aramada altın külçeler ve nakit para bulunmuştu.

İddianamede senatörün yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi başkanlığı boyunca Mısır kökenli işinsanları ve firmalarla bağlantılarına dikkat çekilmişti.

Senatör Menendez Türkiye’nin F-16 modernizasyonuna karşı çıktı! “Türkiye ödül alacak bir şey yapmadı”

Kaynak: TELE1