ABD’nin uluslararası koalisyonundan ilk kez Kürtçe duyuru!

Yayın tarihi: 25 Kasım 2019 Pazartesi 5:59 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2019 Pazartesi 6:00 pm

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon ilk defa Kürtçe duyuru yayımladı. Söz konusu duyurunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İstediğimizi aldık’ diye değerlendirilen ABD ziyaretinin ardından yapılması ise dikkat çekti.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyondan dikkat çeken bir açıklama geldi.

2015 yılında kurulan ve IŞİD’e karşı operasyonlarda YPG’lilerin de kullanıldığı koalisyon ilk defa Kürtçe duyuru yayımladı.

Koalisyon söz konusu açıklamada IŞİD’in tümüyle son bulması için Fırat’ın doğusunda geniş çaplı operasyona başlandığını duyurdu. Açıklamada, Fırat’ın doğusundaki operasyonların Uluslararası Koalisyon güçlerinin belirli bölgelere yerleştirilmesi sebebiyle kısa süreliğine durduğu hatırlatılırken, daha geniş çaplı ve şiddetli operasyonun başladığı ve devam edeceği ifade edildi.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Öte yandan koalisyonun yıllar sonra bir ilki gerçekleştirerek, Kürtçe duyuru yayınlaması dikkat çekerken, duyurunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinin ardından gelmesi ise dikkat çekti.

Öyle ki, söz konusu görüşmede Trump’a skandal mektup için gereken cevabın verilemedi tartışmalara neden olurken, AKP’li kaynaklar, ‘Trump’tan istediğimizi aldık’ ifadelerini kullanmıştı.