ABD’nin hamlesi petrol fiyatlarını düşürdü

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 9:42 am - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 9:42 am

ABD 180 milyon varil daha petrol satmayı değerlendirmesi fiyatların yüzde 5 düşmesini sağladı.

Ukrayna’ya saldırması nedeniyle Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımda etkisi ile akaryakıt fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişi dizginlemek isteyen Biden yönetiminin ABD’nin stratejik rezervlerinden daha fazla petrol satmayı değerlendirdiği bildirildi. Konuya yakın kaynaklara göre Biden yönetimi önümüzdeki aylarda Stratejik Petrol Rezervleri’nden 180 milyon varil kadar ham petrol satmayı planlıyor.

Rusya – Ukrayna zirvesi altın dolar ve petrol fiyatlarını aşağı çekti!

PETROL FİYATLARINDA KESKİN DÜŞÜŞ

Petrol fiyatları ABD’nin yüksek yakıt fiyatlarını kontrol altına almak için piyasaya rezervlerinden büyük miktarda petrol sürmeyi değerlendirmesiyle keskin şekilde düştü. Brent petrolde fiyatlar yüzde 5’e yakın değer kaybedek 106 dolar seviyesine indi. ABD ham petrolünde ise benzer oranlarda düşüşlerle varil fiyatı 101 dolardan işlem görüyor.

SON 6 AYDA 3. KEZ

Biden yönetiminin bu karar alması halinde son 6 ay içinde Stratejik Petrol Rezervleri’ne üçüncü kez başvurulmuş olacak ve yapılan satış miktarı rezervlerin yaklaşık 50 yıllık tarihindeki en büyük miktara ulaşmış olacak.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Başkan Biden, akaryakıt fiatlarının düşürülmesi için yönetiminin aldığı tedbirler konusunda bugün bir açıklama yapacak. IEA üyeleri Mart ayında 30 milyon varili ABD’den gelmek üzere stratejik rezevrlerinden toplam 60 milyon varil petrol sattılar.

Avrupa’da alarma geçti! 40 günlük stok kaldı