ABD’nin ardından Brezilya’da da sokaklar karıştı

Yayın tarihi: 1 Haziran 2020 Pazartesi 7:46 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi 7:46 pm

ABD’de  George Floyd eylemleri devam ederken Brezilya’da da sokaklar karıştı. Brezilya Devlet Başkanı ve Amazonların Trump’ı olarak bilinen Jair Bolsonaro yanlısı gruplar ile karşıt gruplar arasında çatışma çıktı.

Sao Paulo kentinde futbol taraftarlarının çağrısı üzerine toplanan Brezilyalılar, demokrasi talebiyle Bolsonaro’ya karşı gösteri düzenledi.

Kentte aynı saatlerde Bolsonaro yanlıları da destek gösteri düzenleyince, Paulista Caddesi’nde iki grup karşı karşıya geldi.

Askeri inzibat, iki grubun arasına girince Bolsonaro karşıtlarıyla arasında çatışmalar meydana geldi. Göz yaşartıcı gazlarla müdahale eden inzibat, çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı.

Bolsonaro karşıtları ve yanlıları karşı karşıya geldi

Rio de Janeiro kentinde de Bolsonaro karşıtları ve yanlıları karşı karşıya geldi. İki grubun arasında çatışmaların yaşanması üzerine burada da duruma müdahale eden askeri inzibat, Bolsonaro karşıtlarına biber gazıyla karşılık verdi.

Brezilya, ABD’den sonra en çok vakanın görüldüğü ülke

Bolsonaro, yeni tip koronavirüs salgınını “küçük bir grip” olarak değerlendirmiş ve bunun üzerine Bolsonaro yanlıları bu tutumu destekleyen gösteriler düzenlemişti. Brezilya, şu an dünyada ABD’den sonra en çok vakanın görüldüğü ülke konumunda. Ülkede şu ana dek 514 bin 992 vaka görülürken, 29 bin 341 kişi yaşamını yitirdi.