ABD’li tenisçi Serena Williams’tan veda sinyali

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 5:22 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 5:23 pm

Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan ABD’li tenisçi Serena Williams, ABD Açık’ın ardından tenisten uzaklaşacağını söyledi.

ABD merkezli moda dergisi Vogue’ya konuşan dünyaca ünlü 40 yaşındaki ABD’li tenisçi Serena Williams son yıllarda tenisin dışında farklı alanlara zaman harcamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

29 Ağustos’ta başlayacak ABD Açık’a katılmasının ardından tenisten uzaklaşacağını belirten Williams, “Emeklilik kelimesini sevmiyorum. Bu, hayal edebileceğim en zor şey. Tenise veda etmek istemiyorum, ama hayatımın sonraki aşamasına hazır olduğumu da biliyorum” ifadelerini kullandı.

‘GERİYE SAYIM BAŞLADI’

Bu konuya ilişkin gelecek haftalarda detaylı açıklamalarda bulunacağını kaydeden Williams’ın, sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabına ‘Geriye sayım başladı’ mesajını yazması dikkat çekti.

Son yıllarda yaşadığı sakatlıklar ve ilerleyen yaşı nedeniyle eski formundan uzaklaşan ve dünya sıralamasında 407. basamakta yer alan Serena Williams, devam eden Kanada Açık turnuvasında ilk tur maçını kazanarak 14 ay sonra tek kadınlar kategorisinde ilk galibiyetine ulaşmıştı.

Serena Williams ABD Açık’tan çekildi