ABD’li Senatör Graham’dan Kim Jong-un açıklaması: Ölmemişse şoke olurum

Yayın tarihi: 26 Nisan 2020 Pazar 9:09 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2020 Pazar 9:09 pm

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un’un öldüğüne ilişkin iddialar üzerine, ‘ülkedeki sessizliğin’ dikkat çekici olduğunu öne sürerek, “Ölmemiş veya iş göremez hale gelmemişse buna şoke olurum” ifadesinde bulundu.

Fox News televizyonuna konuşan ABD’nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un’un öldüğüne ilişkin iddialar üzerine, “Orası kapalı bir toplum. Doğrudan bir şey duymadım ancak ölmemiş veya iş göremez hale gelmemişse buna şoke olurum. Çünkü, bir ülkeden çok, bir tarikat olan KDHC gibi kapalı bir ülkede bu tür dedikoduların sonsuza kadar devam etmesine ve soruların cevapsız bırakılmasına izin vermezsiniz” ifadelerini kullandı.

‘Kim Jong-un öldü’ iddialarına KDHC radyosundan yanıt

‘TRUMP KDHC İLE ÇALIŞMAK İSTİYOR’

“Kim’in ölmesi ile KDHC’lilerin çektiği sıkıntıların kısmen azalacağını” da iddia eden Graham, “Başkan Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile kazan kazan şeklinde çalışmak istiyor. Dolayısıyla eğer bu adam öldüyse, yerine geçecek kişinin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni herkes için daha iyi bir yer haline getirmek üzere Başkan Trump ile çalışacağını umuyorum” diye konuştu.

Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçiren Kim’in öldüğü iddia edilmişti. Ancak bu iddialar henüz teyit edilmedi. Bitkisel hayatta olduğuna dair iddialar da bulunan Kim, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu dedesi Kim İl Sung’ın her yıl 15 Nisan’da düzenlenen doğum günü törenlerine de katılmamıştı.