ABD’li kongre üyesinin tüfeklerle verdiği poz gündem oldu

Yayın tarihi: 5 Aralık 2021 Pazar 3:57 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2021 Pazar 4:00 pm

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Thomas Massie, sosyal medya hesabından 6 kişiyle beraber ellerinde tüfeklerle ‘Noel’ fotoğrafı paylaştı. Massie’nin paylaştığı fotoğraf ABD’deki bir okulda yaşanan katliam sebebiyle eleştirildi.

ABD’de Temsilciler Meclisi Üyesi Thomas Massie’nin yanındaki 6 kişiyle ellerinde tüfeklerle çektirdikleri Noel fotoğrafı gündem oldu.  Fotoğrafa “Mutlu Noeller! Not: Noel Baba, lütfen cephane getir” notu düşülürken, bazı siyasiler geçtiğimiz günlerde ABD’deki bir okulda yaşanan katliama atıf yaparak silahlı şiddete destek verdiği gerekçesiyle Massie’yi kınadı.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE OXFORD’DA KATLİAM YAŞANMIŞTI

Söz konusu trajedi ise geçtiğimiz günlerde ABD okulunda 15 yaşındaki Ethan Crumbley’in gerçekleştirdiği katliam. Crumbley’in korkunç eylemi sonucu Oxford’da 4 öğrenci öldürüldü. Bir öğretmenle 6 öğrenci ise yaralandı. Öte yandan Massie’nin kampanya yöneticileri Jonathan ve Norman’dan herhangi bir açıklama gelmedi.

KATLİAM HATIRLATMASI YAPILDI

Sosyal medya kullanıcıları Massie’nin fotoğrafını alıntılayarak katliam hatırlatması yaptı. Bir kullanıcı, “Her çocuğun okulda vurulmadan önce kalbi atıyordu. Nerede kaldı cumhuriyetçilerin öfkesi?” notunu düştü.