ABD’li hak savunucusu Mumia Abu Jamal koronavirüse yakalandı

Yayın tarihi: 2 Mart 2021 Salı 10:04 am - Güncelleme: 2 Mart 2021 Salı 10:04 am

ABD’de 40 yıldır cezaevinde olan hakları savunucusu Mumia Abu Jamal’ın korona virüsüne yakalandığı duyuruldu. Nefes almakta zorlanan 67 yaşındaki Jamal’ın tedavisinin yapılması ve serbest bırakılması için kampanya başlatıldı.

ABD’de yaklaşık 40 yıldır cezaevinde tutulan devrimci ve siyah hakları savunucusu Mumia Abu Jamal’ın Covid-19’a yakalandığı açıklandı. Hastalık belirtileri gösteren Abu Jamal’a test yapılmadığı belirtilerek gerekli tedavi koşullarının sağlanması ve serbest bırakılması için kampanya başlatıldı.

Freemumia.com sitesinde yayımlanan duyurularda herkesin, Abu Jamal’ın tutulduğu cezaevine telefon ederek hastaneye yatırılması talebini dile getirmesi istendi.

27 Şubat’ta Philadelphia Bölge Savcılığı önünde düzenlenen eylemde de “Derhal serbest bırakın”, “Masum ve Covid belirtileri gösteriyor” dövizleri taşındı ve 67 yaşındaki Abu Jamal’a gerekli tıbbi müdahalenin yapılması istendi.

‘NEFES ALMAKTA ZORLANIYOR’

Inquirer.com’un haberine göre MOVE Aktivisti Pam Africa, cezaevi yönetiminin hastalığı reddettiğini ancak Abu Jamal’in belirtileri gösterdiğini söyleyerek, “Nefes almakta zorlanıyor ve ciğerlerinin tehlikeye girmesinden korkuyor” dedi.

1981’de Philadelphia bir polis memurunu öldürdüğü iddiasıyla önce idam sonra da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Kara Panterler üyesi Mumia Abu Jamal yaklaşık 40 yıldır cezaevinde. Abu Jamal daha önce de Hepatit C hastalığı nedeniyle uygun bir tedavi görebilmek için uzun süre mücadele etmek zorunda kalmıştı.