ABD’nin eski NATO komutanı Hodges: Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2019 Perşembe 7:56 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2019 Perşembe 5:51 pm

Avrupa’daki ABD Kara Kuvvetleri’nin eski komutanı Ben Hodges : “Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz.Türk-ABD ilişkilerinin 1.0 versiyonu muhtemelen bu yaz ölecek. Türk-ABD ilişkilerinin 2.0 versiyonunu ve Erdoğan’dan sonraki hayatı düşünmeye başlamamız gerekiyor.” dedi. Ben Hodges, bir radyo programında verdiği röportajda, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasının büyük bir hata olacağını belirtti.

2014-2017 yılları arasında ABD ordusunun Avrupa’daki kara kuvvetlerinin komutanlığını yapan Ben Hodges, Türkiye’nin NATO’dan çıkartılmasına yönelik bir tartışma başlatılmasının çok büyük bir hata olacağını söyledi.

S-400 alımının Türkiye’nin kurumsal bir kararı değil Erdoğan’ın kişisel siyasi tercihi olduğunu savunan Ben Hodges, “Türkiye çok önemli bir müttefik. Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz. Türk-Amerikan ilişkilerinin 1.0 versiyonu muhtemelen bu yaz ölecek. Oturup Türk-Amerikan ilişkilerinin 2.0 versiyonunu ve Erdoğan’dan sonraki hayatı düşünmeye başlamamız gerekiyor” dedi.

Ve ilk yaptırım geldi! Pentagon: Türkiye’nin F-35 programına katılımını askıya alma sürecini başlatıyoruz

Ben Hodges . Avrupa’daki ABD Kara Kuvvetleri’nin eski komutanıydı