ABD’li aktör 4 yıl sonra kabul etti: Öğrencilerimle yattım

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 12:47 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 12:47 pm

Cinsel istismar suçlamalarıyla gündemde olan ABD’li aktör James Franco, 4 yıl sonra kendi oyunculuk okulundan öğrencilerle yattığını kabul etti.

Açtığı oyunculuk okulunda kadın öğrencilere yönelik cinsel içerikli davranışlarda bulunma suçlamasıyla açılan davada temmuz ayında 2.2 milyon dolar ödemeyi kabul eden James Franco, The Jess Cagle Podcast yayınında itiraflarda bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre, “öğretmenlik yaparken öğrencileriyle yattığını ve bunun yanlış olduğunu” söyleyen 43 yaşındaki aktör, “okulu kadınları cinsel amaçlarla kullanmak için açmadığını” savundu. Franco, bu kadar uzun süre suskun kalmasına ilişkin ise “Bana kızgın olan insanlar vardı, onları dinlemem gerekiyordu” dedi.

Hakkında iddialar ilk kez ortaya çıktığında, bunların ‘doğru olmadığını’ savunan Franco, sonunda Tither-Kaplan, Gaal ve şikayette bulunan diğer öğrencilere ödeme yaptı.

“O ZAMANLAR AKLIM BAŞIMDA DEĞİLDİ”

SiriusXM’deki podcast yayınında ‘2016’dan beri seks bağımlılığından kurtulmaya çalıştığını, aleyhindeki iddiaların ardından kendiyle ilgili çok fazla iş yaptığını ve kim olduğunu değiştirdiğini’ anlatan aktör, “Sanırım o zaman karşılıklı rıza varsa sorun yok diye düşünmüştüm” dedi. Öğretmen ile öğrenci arasındaki güç dinamiklerinin rıza kavramını çarpıtma potansiyelinden nasıl habersiz olabileceği sorulduğunda, Franco “O zamanlar aklım başımda değildi” yanıtını verdi.

FRANCO HAKKINDAKİ İDDİALAR

Franco’nun şu anda kapalı olan Studio 4 oyunculuk okuluna giden Sarah Tither-Kaplan ve Toni Gaal, Franco’nun ‘eğitim adı altında kişisel ve profesyonel cinsel sömürüye maruz bıraktığı genç kadınlardan oluşan bir ağ oluşturmaya’ çalıştığını iddia etmişti.

2019’da Los Angeles’ta açılan toplu davada, ünlü oyuncunun ‘pozisyonunu kötüye kullandığı ve öğrencileri filmlerinde rol verme fırsatı karşılığı cinsel ilişkiye sürüklemeye çalıştığı’ öne sürülmüştü. Davayı açan öğrenciler, ‘hem oyunculuk okulu için ödeme yaptıkları hem de cinsel olarak nesneleştirilip sindirildikleri için dolandırıcılık kurbanı olduklarını’ ileri sürmüştü.

Franco, 2011’de Danny Boyle’un yönettiği 127 Saat filmindeki başrolüyle Oscar Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmişti.