ABD’li aktivistin konuşması sosyal medyaya damga vurdu

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 2:30 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 3:51 pm

ABD’nin Minneapolis kentinde siyahi yurttaş George Floyd’un beyaz bir polis tarafından öldürülmesi sonrasında kentte başlayan eylemler devam ediyor. ABD’li aktivist Tamika Mollery, ABD’deki siyahların katledildiği bütün şehirlerde görevli olan polislerin tutuklanması gerektiğini söyledi. Mollery’in konuşması sosyal medyaya damga vurdu.

Aktivist Tamika Mallory’nin Minneapolis’te protestoculara hitaben devlet güçlerine ve polise yönelik yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

ABD’deki eylemler 4’üncü gününde: Adalet yoksa huzur yok

Mallory yaptığı konuşmada, “Gençler karşılık veriyorlar, öfkeliler! Bunu durdurmanın kolay bir yolu var. Polisleri tutuklayın, onlara suçlama yöneltin. Sadece Minneapolis’tekileri değil. İnsanlarımızı öldüren Amerika’nın her yerindeki tüm polisleri suçlayın. İşinizi yapın” ifadelerini kullandı.

George Floyd’u öldüren polisin eşi boşanma davası açtı

“AMERİKA SİYAHİ İNSANLARI YAĞMALADI”

Mallory sosyal medyada gündem olan konuşması şöyle:

“Eğer Target’ı yaktılarsa umurumda değil. Target bizimle birlikte sokakta olup haklarımızı savunmalıydı. AutoZone, Philando Castile arabasında vurulduğunda neredeydi? İnsanları kışkırtıp camları kıran ve binaları ateşe veren kişilere para ödeyip aramıza salıyorsunuz.

Gençler karşılık veriyorlar, öfkeliler! Bunu durdurmanın kolay bir yolu var. Polisleri tutuklayın, onlara suçlama yöneltin. Sadece Minneapolis’tekileri değil. İnsanlarımızı öldüren Amerika’nın her yerindeki tüm polisleri suçlayın. İşinizi yapın. Söylediğinizi yapın ve bu ülkeyi olması gerektiği gibi herkes için özgür hale getirin. Siyahi insanlar özgür değil ve bundan yorulduk. Bize yağmalamadan bahsetmeyin. Yağmacı olan sizlersiniz. Amerika siyahi insanları yağmaladı. Buraya geldiklerinde Amerikan Yerlileri’ni yağmaladılar. Yağmacılığı sizden öğrendik. Şiddeti sizden öğrendik. Eğer bizden daha iyisini bekliyorsanız, önce siz bunu yapın!”