AB’den Türk vatandaşlarına vize açıklaması

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 1:10 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2022 Perşembe 1:10 pm

AB Komisyonu Sözcüsü Anita Hipper, Türk vatandaşlarına verilen çok girişli vizelerin oranının düzenli şekilde arttığını söyledi.

AKP iktidarı ile Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında bir süredir tartışmalara neden olan vize konusu hakkında AB’den yeni bir açıklama geldi. AB Komisyonu Sözcüsü Anita Hipper, Türk vatandaşlarına verilen çok girişli vizelerin oranının düzenli şekilde arttığını belirtti. Konuyla ilgili rakamlar veren Anita Hipper, “2014’te yüzde 58,1 olan oran 2021’de yüzde 82,6 olmuştur. Bu oranın küresel ortalaması aynı yıl yüzde 71,7’dir” dedi.

Vize krizi öğrencileri vurdu! “Çareyi karaborsada arıyorlar”

Hipper, Schengen Vizesi başvurularındaki ret oranlarında görülen artışın dünya genelinde görüldüğünü belirterek, “Türkiye’deki yüksek vize ret oranları da dünya genelindeki bu eğilimi takip etmektedir. Türkiye’de 2021’de yüzde 16,9 olan ret oranı, yüzde 13,4 olan küresel ortalamanın biraz üzerindedir” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE, EKSİK KRİTERLERİ YERİNE GETİRMELİ’

Hipper, Türkiye’nin eksik kriterleri yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Hipper, “Aynı zamanda Türkiye’yi vize serbestisi konusunda daha fazla ilerleme göstermeye davet ediyoruz” dedi.

ABD’den vize açıklaması: Türkiye’ye özel değil