AB’den Suriyeli 4 bakana yaptırım

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 5:19 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 5:19 pm

Avrupa Birliği (AB), Suriye’nin 4 bakanı ile birlikte 290 bürokrat, iş insanı, 70 kurum ve şirkete yaptırım kararı aldı.

AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, yaptırım kararı uygulanan bakanların isimleri,  İç Ticaret Bakanı Amr Salem, Enformasyon Bakanı Boutros al Hallaq, Çalışma Bakanı Mohammad Seifeddine ve Devlet Bakanı Diala Barakat olarak açıklandı. Yaptırım kararının amacının Suriye’de ‘kalıcı bir siyasi çözümün’ gerçekleştirilmesi için baskı yapmak için olduğu belirtildi.

Kararın amacına yönelik ise Suriye krizine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca kalıcı bir siyasi çözüm getirmesi için baskı yapmak olduğu ifade edildi. Suriye yönetimine 2011’den beri uygulanan yaptırımların içeriği, seyahat yasağı ve AB’deki varlıkların dondurulmasını içeriyor. AB, Suriye’ye ayrıca petrol ithalatı yaptırımının yanı sıra yatırım kısıtlamaları, Suriye Merkez Bankasının AB’deki varlıklarının dondurulması, bazı ekipmanların satışına yönelik sınırlamalar gibi uygulamalar getirmişti.

THY Irak, Suriye ve Yemen yolcularını taşımayacak