AB’den Lukashenko’ya flaş yaptırım kararı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 2:59 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 6:50 pm

Avrupa Birliği (AB) bakanlarının Belarus Devlet Başkanı Lukashenko’ya yaptırım uygulamayı kabul ettiği bildirildi. Ülke genelinde yapılan izinsiz gösterilerde son olarak 713 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Lüksemburg’da bir araya gelen Avrupa Birliği ülkeleri dışişleri bakanlarının, Belarus’a yönelik yaptırım listesine Devlet Başkanı Lukaşenko’yu da alma konusunda anlaştıkları belirtildi.

AFP haber ajansına konuşan bir diplomat, “Yaptırım listesini Lukaşenko’yu da içine almak suretiyle genişletme konusunda uzlaşıldı.” dedi.

AB, son zirvede Belarus’taki seçimlerden sonra başlayan protestolarda göstericilere yönelik şiddetten sorumlu tuttuğu 40 kişiye yaptırım uygulamaya başlamıştı.

AB yönetimi, yönetimin muhalefetle diyalog başlatmasını isterken Polonya ve Litvanya gibi bazı üyeler Belarus’a yönelik daha sert bir tutum istiyor.

Belarus’ta yeni gözaltılar

Bu arada Belarus’ta cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını protesto etmeye yönelik ülke genelinde yapılan izinsiz gösterilerde son olarak 713 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.