AB’den Azerbaycan ve Ermenistan’a çağrı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2022 Salı 2:55 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı 2:58 pm

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan ve Ermenistan’a sınırda çatışmaların başlaması üzerine ateşkese uyma çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Azerbaycan- Ermesnistan sınırındaki çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Borrell, sınırda ciddi çatışmalar çıktığını ve can kayıpları olduğunu belirtti.

Borrell, “Çatışmaların durması ve müzakere masasına dönülmesi gereklidir. Tüm kuvvetler bu gerginlikten önceki pozisyonlarına dönmeli, ateşkese tam olarak uyulmalıdır” ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile, kendisinin de dışişleri bakanlarıyla temasta olduğunu aktaran Borrell, AB’nin taraflar arasında arabulucu olmaya devam edeceğini vurguladı.

Borrell, AB Özel Temsilcisi Toivo Klaar’ın acilen iki ülkeyi ziyaret edeceğini, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yürütülen Brüksel diyaloğu sürecindeki gelecek adımları ve gerginliğin düşürülmesini görüşeceğini bildirdi.

Yaşananların, 2. Karabağ Savaşı sonrasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen en büyük çatışma olduğu belirtiliyor.

Azerbaycan Ermenistan sınırında çatışma!