ABD’den Yemen’deki Husi hedeflerine bir saldırı daha!

Yayın tarihi: 13 Ocak 2024 Cumartesi 10:29 am - Güncelleme: 13 Ocak 2024 Cumartesi 10:29 am

ABD ve İngiltere’nin, Yemen’deki Husi hedeflerine uçak, gemi ve denizaltılarla düzenlediği saldırıların arından ABD tek taraflı olarak bir saldırı daha düzenledi.

ABD’nin, Yemen’de Husilere bağlı hedeflere saldırı düzenlediği belirtildi. CNN’nin ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Husiler tarafından kullanılan bir radar tesisini hedef alan yeni saldırının, öncekinden daha küçük çaplı olduğu ve ABD tarafından tek taraflı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Husilere bağlı El-Mesira kanalının haberinde ise “ABD ve İngiltere tarafından başkent Sana’ya bir dizi hava saldırısı gerçekleştirildiği” bilgisi geçildi.

NE OLMUŞTU?

Yemen’deki İran destekli Husiler’in, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşılık ticari gemilere yönelik eylemlerinin ardından, ABD ve İngiltere saldırı kararı aldı. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın düzenlediği acil kabine toplantısı sonrası alınan kararın ardından ABD ve İngiltere Yemen’de Husi hedeflerine dün bir saldırı başlattı.

ABD’li yetkililere dayandırılan açıklamada, saldırıların uçak, gemi ve denizaltılarla yapıldığı aktarıldı. Yemen’deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen’in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.

ABD ve İngiltere’den Yemen’e saldırı!

Kaynak: TELE1