ABD’den yapay et satışına onay! Michelin yıldızlı şef satışını yapacak

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 9:08 am - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 9:08 am

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Tarım Bakanlığı, laboratuvarda hayvan hücrelerinden üretilen yapay tavuk etinin satışını onayladı. Yapay et Michelin yıldızlı şef Dominique Cernn’in restoranında satışa çıkacak.

Upside Foods ve Good Meat şirketleri, laboratuvarda yetiştirilen yapay etleri satmak için ABD Tarım Bakanlığının nihai onayını aldıklarını duyurdu.

Good Meat’den yapılan açıklamada, söz konusu onayın, doğrudan hayvan hücrelerinden üretilen yapay tavuk etinin artık Amerikalı tüketicilere satılabileceği anlamına geldiği belirtildi. Daha önce ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) söz konusu etin yenmesinin güvenli olduğunu kabul ettiği anımsatılan açıklamada, Good Meat’in 2020 ve 2021’de de Singapur’da laboratuvarda üretilen tavuk eti için çok sayıda düzenleyicinin onayını aldığı kaydedildi.

İşte İstanbul’da Michelin Yıldızı alan restoranlar

MİCHELİN YILDIZLI ŞEFİN RESTORANINDA PİYASAYA SÜRÜLECEK

Yapılan açıklamada, Good Meat’in yetiştirdiği ilk yapay tavuk etinin şef ve restoran işletmecisi José Andrés tarafından ABD’nin başkenti Washington’da bir restoranda satışa sunulacağı belirtildi.

Upside Foods’dan yapılan açıklamada da şirketin ürettiği tavuk etinin Michelin yıldızlı şef Dominique Crenn’e ait San Francisco’daki Bar Crenn’de piyasaya sürüleceği bildirildi.

YAPAY ETE İZİN VEREN İKİNCİ ÜLKE

Böylece ABD, Singapur’un ardından hücreden üretilen etin satışına izin veren ikinci ülke oldu.

Yapay ete ABD’den ilk izin!