ABD’den Türkiye’ye 29 Ekim mesajı

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 7:25 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2021 Cuma 7:25 pm

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda, “Türkiye önemli bir NATO müttefiki ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ortağıdır” ifadesi kullanıldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği sitesinde paylaşılan mesajda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ABD adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlayan Türk halkına tebriklerini sunduğu belirtildi.

“EN ÖNEMLİ NATO MÜTTEFİKİ…”

“Türkiye önemli bir NATO müttefiki ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ortağıdır” ifadesini kullanan Blinken, Türkiye’nin onlarca yıldır küresel zorluklara karşı koymak için ABD ve uluslararası toplumun yanında durduğunu kaydetti.

Blinken, iki ülkenin uzun yıllara dayanan ilişkisinin ticaret, diplomasi ve güvenlik alanlarında güçlü bir iş birliği üzerine kurulduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki son derece derin, halklar arası bağlar varlığını nesiller boyu sürdürmüştür ve ilişkimizin gücü açısından kritik önem taşımaktadır. Bu özel günü kutlarken size en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve önümüzdeki yıllarda ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Vatan Caddesi’nde 29 Ekim kutlaması