ABD’den Türkiye merkezli Al-Fay Şirketi’ne IŞİD yaptırımı
17 Mayıs 2021 Pazartesi

TELE WASHINGTON TEMSİLCİSİ YILMAZ POLAT
Biden Yönetimi Türkiye merkezli Al-Fay Şirketini IŞİD’e mali kaynak ve malzeme sağladığı gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.
Hazine ve Dışişleri Bakanlıkları tarafından yapılan açıklamada, IŞİD Terör Örgütü’nün bölgede aktif olmaya devam ettiği belirtilerek, finansal sistemle bağlantılarını sürdürdüğü bildirildi.
Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Türkiye merkezli Al-Fay Şirketi’nin IŞİD’e mali ve teknolojik destek sağladığını açıkladı.
Açıklamada, şirketin IŞİD’e geleneksel bankacılık sistemlerini kullanmadan on milyonlarca dolar aktardığı belirtildi.
Buna göre, şu anda Irak’ta gözaltında olan İdris Ali Evad el Fay, IŞİD adına küresel para dağıtımını kolaylaştırmak için Türkiye merkezli Al-Fay Şirketi’ni kullandı.
Açıklamada, İdris al-Fay’ın yokluğunda kardeşi İbrahim el Fay’ın, Türkiye merkezli Al-Fay Şirketini yönettiği kaydediliyor.
Benzer Haberler
ABD’de silah kontrolü yasası yürürlüğe girdi
25/06/2022 19:31
Mustafa Sarıgül Yunan Parlamentosu önünde Türk bayrağı açtı
25/06/2022 16:56
ABD basınından çarpıcı yazı! Ziyarete rağmen güvensizlik sürüyor
25/06/2022 12:01
ABD’deki ‘kürtaj’ kararına tepki yağdı
25/06/2022 11:49
Çin’den Türkiye’ye ticaret daveti
25/06/2022 10:55
ABD Yüksek Mahkemesi’nden kürtaj kararı
24/06/2022 17:43