ABD’den Rusya’ya Navalny çağrısı

Yayın tarihi: 18 Ocak 2021 Pazartesi 10:41 am - Güncelleme: 18 Ocak 2021 Pazartesi 10:41 am

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Almanya’dan dönüşünde Moskova’da gözaltına alınan Rus muhalif Alexey Navalny’ın derhal serbest bırakılması için Rusya’ya çağrıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rus muhalif Aleksey Navalny’in gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Moskova yönetimine tepki gösterdi.

Sputnik’te yer alan habere  habere göre, Pompeo, “ABD, Aleksey Navalnıy’ın Rusya tarafından gözaltına alınmasını şiddetle kınıyor. Navalnıy’ın derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını istiyoruz” diyerek, Rusya’daki tüm siyasi parti ve adaylara seçim sürecinde alan açılması gerektiğini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Rusya’nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos 2020’de uçağa binen Navalny’ın uçuş esnasında fenalaşması üzerine uçak Omsk şehrine inmişti. Omsk’taki hastaneye kaldırılan Navalny’ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

Avrupa Birliği (AB) de Almanya’dan dönüşünde Moskova’da gözaltına alınan Aleksey Navalny’ın derhal serbest bırakılması için Rusya’ya çağrıda bulunmuş, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadaki paylaşımında, Aleksey Navalny’ın gözaltına alınmasının “kabul edilemez” olduğunu kaydetmişti.

Navalny, Rusya’ya adım atar atmaz gözaltına alındı