ABD’den çarpıcı Türkiye açıklaması! Suriye konusunu görüştük

Yayın tarihi: 9 Haziran 2022 Perşembe 9:50 am - Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe 9:50 am

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf,  Türkiye’nin Suriye’ye yapacağı askeri operasyon hakkında “ABD’nin çabalarına karşın Türkiye’nin bu konuda geri adım atacağına inanmıyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, ABD’nin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yeni bir operasyon başlatmasından endişe ettiğini belirterek “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası askeri faaliyetlerle ilgili yükselen söyleminden büyük endişe duyuyoruz” dedi.

IŞİD İLE MÜCADELEYİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK ÇIKIŞI

AFP’nin aktardığı habere göre Leaf, dün ABD Kongresi’nde düzenlenen oturumda, “Bunu durdurmak için diplomatik çabalarımızı artırdık” dedi. ABD’li yetkililerin konuyla ilgili Türkiye’yle pek çok görüşme yaptığını kaydeden Leaf, bölgedeki bir askeri operasyonun istikrarı ve IŞİD’le mücadeleyi tehlikeye düşüreceğine inandıklarını söyledi. Leaf, “Türk hükümeti görüşlerimizin gayet farkında. Kendileriyle üst düzey temaslarda bulunduk” diye konuştu.

Leaf, bu çabaların Türkiye’yi planlarından vazgeçmeye ikna edip etmediği sorusuna yanıtında “Bunu yapacakları konusunda garanti veremem” diyerek ABD’nin ikna çabalarının şu ana dek başarısız olduğunu ve Türkiye’nin geri adım atacağına inanmadıklarını ifade etti.

Emekli Korgeneral’den ‘Suriye operasyonu’ uyarısı