ABD’den gelen çift, koruma ekipleri eşliğinde iki dağ keçisini öldürüp poz verdi

Yayın tarihi: 26 Şubat 2020 Çarşamba 10:39 am - Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba 1:09 pm

Michael Shaun Harris ve Emieblcek Harris ABD’den Adıyaman’a avlanmak için geldi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde avlanan ABD’li çift iki dağ keçisini öldürdü. Çift öldürdükleri hayvanlarla poz verdi.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce, Adıyaman’ın Sincik ilçesi dağlarında av turizmi kapsamında izinli avcılık yapılıyor. Bu kapsamda ABD’den kente gelen Emieblcek Harris, Sincik Devlet Avlağı’nda önce atış talimleri yaptı. Daha sonra ava çıkan Harris, boynuz uzunluğu 130 santimetre olan 11 yaşındaki dağ keçisini öldürdü. Avdan memnun kaldığını belirten Harris, gelecek yıl tekrar gelmek istediğini söyledi. Emieblcek Harris’in eşi ise 118 santimetre boynuz uzunluğuna sahip bir diğer dağ keçisini avladı.

Av turizmi kapsamında belirlenen avlat sahalarında 8 yaş ve üzeri belirlenen dağ keçileri avlanabiliyor. 2019-2020 av sezonunda 30 adet av kotası verildiği ve av turizminin 31 Mart 2020 tarihinde sona ereceği öğrenildi.

GELİRLER MUHTARLARA AKTARILIYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, av turizmi kapsamında elde edilen gelirlerin yüzde 60’ı avlak alanının bulunduğu köylerde, muhtarlıklara aktarılarak köylerin cami, taziye evi, Kuran kursu gibi ihtiyaçlarında kullanıldığını söyledi. Kozan, dağ keçisini kaçak avlayanlara yaklaşık 26 bin TL cezai işlem uygulandığını aktardı.

dağ keçisi

dağ keçisi