ABD’deki okul saldırısı raporu yayımlandı: 73 dakika beklemeselerdi hayatta kalabilirlerdi

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 2:18 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 2:18 pm

ABD’nin Teksas eyaletinde 19 öğrenci ile 2 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin rapor yayımlandı. Olay yerine müdahale eden 376 polisten hiçbirinin, silahlı adamın bulunduğu dördüncü sınıfa hemen girmediği ifade edilen raporda, komitenin bunun can kayıplarına sebep olduğuna inandığı aktarıldı.

Teksas Temsilciler Meclisi soruşturma komitesi Uvalde kasabasındaki okulda 24 Mayıs’ta düzenlenen saldırı hakkında raporunu hazırladı. Raporda polisin 77 dakika boyunca saldırgana müdahale etmemesine dikkat çekildi.

POLİS BAŞARISIZDI

Raporda yaşamını kaybeden 19 çocuğun da aynı sınıftan olduğu, saldırganın sosyal medyadan uyarı yaptığı, polisler arasında iletişim kopukluğu yaşandığı, polisin müdahalede geciktiği bilgileri verilerek polisin bu konudaki başarısızlığı ortaya konuldu.

Raporda, “Kötü niyet atfedebileceğimiz kimse yok ama sistemik başarısızlıklar ve dikkat çekici şekilde kötü karar verme tespit ettik.” ifadesine yer verildi.

73 DAKİKA BEKLEMEK ZORUNDA OLMASALARDI HAYATTA KALABİLİRLERDİ

Kurbanların ailelerine verilen 77 sayfalık raporun, emniyet güçlerinin olaya geç müdahalesini tamamen aydınlatmadığı bildirildi.
Olay yerine müdahale eden 376 polisten hiçbirinin, silahlı adamın bulunduğu dördüncü sınıfa hemen girmediği ifade edilen raporda, komitenin bunun can kayıplarına sebep olduğuna inandığı aktarıldı. Raporda, “İhlal sırasında hayatta kalan ve daha sonra hastaneye giderken ölen mağdurlar, kurtarılmak için 73 dakika daha beklemek zorunda kalmasalardı hayatta kalmaları olasıydı.” ifadesine yer verildi.

21 kişinin öldüğü saldırıda kan donduran detay! Polis müdahale etmemiş