ABD'nin başkenti Washington'da Ronald Reagan Havalimanı'na inmek üzere olan bir yolcu uçağına askeri helikopter çarptı. Çarpma sonucu American Airlines'a ait 64 kişinin olduğu yolcu uçağı düştü. Uçakta dünya şampiyonu iki sporcunun da olduğu ortaya çıktı.

Uçaktaki yolcular arasında dünya şampiyonu rus pateni sporcuları Evgenia Shishkova ve Vadim Naumov da bulunduğu öğrenildi. Rusya'nın devlet haber ajansı TASS'ın haberine göre; sporcuların akıbeti henüz bilinmiyor.

55 yaşındaki Naumov ve Shishkova çifti 1994 yılında artistik buz pateninde dünya şampiyonluğu kazanmıştı. Çiftin 23 yaşındaki çocukları Maxim de anne ve babası gibi kariyerine buz pateni sporcusu olarak devam ediyor. ABD genç ulusal şampiyonluğu bulunan Maxim'in dünya şampiyonasında ise derecesi bulunuyor. 

18 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Komşuda gazetecilerden grev kararı Komşuda gazetecilerden grev kararı

Çarpışmanın ardından iki hava aracının da Potomac Nehri'ne düştüğü belirtildi. Nehirde arama kurtarma çalışması başlatıldı. CBS Televizyonu, nehirden 18 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

Kazanın ardından Ronald Reagan Havalimanı'nda tüm iniş ve kalkışlar durduruldu.

Kaynak: NTV