ABD’de ters kelepçeyle yüzüstü yatırılan 26 yaşındaki genç öldü!

Yayın tarihi: 29 Nisan 2021 Perşembe 11:10 am - Güncelleme: 29 Nisan 2021 Perşembe 11:13 am

ABD’nin California eyaletinde polisin gözaltına almak için ters kelepçe ile yüzüstü yere yatırdığı 26 yaşındaki Mario Arenales Gonzales hayatını kaybetti.

ABD’nin California eyaletinde, polis tarafından yüzüstü yatırılarak gözaltına alınmaya çalışılan 26 yaşındaki Mario Arenales Gonzales’in öldüğü belirtildi. Alameda polis departmanı, Mario Arenales Gonzales’in ailesinin ve avukatının talebi üzerine, 19 Nisan’da meydana gelen olayın polis kamerası görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde, yapılan şikayet üzerine olay yerine gelen 3 polis memurunun bir parkta bulunan Gonzales’i gözaltına almak için ters kelepçe ile yüzüstü yere yatırdıkları, 5 dakika sonra hareketsiz kalan Gonzales’i ters çevirerek kalp masajı yapmaya çalıştıkları görüldü. Gonzales’in daha sonra olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede öldüğü kaydedildi.

Alameda Polis Departmanı tarafından olay günü yapılan açıklamada, hırsızlık şüphesi üzerine polisin parkta alkol etkisi altında bulunan birini gözaltına alma işlemi sırasında fiziksel arbede yaşandığı, zanlının tıbbi acil durumuna polislerin müdahale ettiği öne sürülmüştü.

“KARDEŞİM GEORGE FLOYD GİBİ ÖLDÜRÜLDÜ”

Gonzales’in aile avukatı Julia Sherwin, basın toplantısında, polisin ilk açıklamasının “yanlış bilgilendirici” olduğunu savunarak, hiçbir tehdit oluşturmadığı halde Gonzales’e gereksiz aşırı güç kullanıldığını söyledi. Sherwin, “Gonzales’in ölümünden tamamen kaçınılabilirdi. Parktaki sarhoş bir adamın cezası ölüm değildir” diye konuştu.

Aynı toplantıda konuşan Gonzales’in kardeşi Gerardo Gonzales de “Videoda gördüğümüz her şey gereksizdi ve profesyonelce değildi. Polis kardeşimi, George Floyd’u öldürdükleri gibi öldürdü” dedi.

Olaya karışan 3 polisin idari izne çıkarıldığı bildirilirken, Gonzales’in ölümünün Alameda Polis Departmanı ve bölge başsavcılığı tarafından soruşturulduğu kaydedildi. Öte yandan ABD’li uzmanlar daha önce gözaltı esnasında eller arkadan kelepçeli halde yüzüstü pozisyonunun ölümcül olabileceğini vurgulamıştı.

Polis Chauvin George Floyd’u öldürmekten suçlu bulundu