ABD’de seçim gerilimi! Ulusal muhafızlar kentlere indi

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 12:34 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 1:40 pm

ABD’de seçimler sonrası sokağa ineceği düşünülen protestocular nedeniyle ‘Ulusal Muhafızlar’ şehir merkezine konuşlandırıldı. ‘Ulusal Muhafızlar’ özellikle Chicago, Atlanta, Philadelphia’da şehir merkezinde göreve hazır bir şekilde bekliyor.

ABD’de Başkanlık seçimlerinde oy sayma işlemi devam ederken, 46. ABD Başkanının belirleneceği seçimde Demokrat Parti’nin adayı eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti’nin adayı mevcut ABD Başkanı Donald Trump arasındaki mücadele sürüyor. ABD’de 16 eyalette valiler seçimler nedeni ile çıkabilecek kitlesel protesto ve şiddet olaylarına karşı 16 eyalette Ulusal Muhafızları göreve çağırdı.

ABD’de kritik seçim! Arizona’yı Biden kazandı

3 BİN 600 ULUSAL MUHAFIZ KENTLERE İNDİ

Alabama, Arizona, Colorado, Delaware, Florida, Illinois, Kentucky, Massachusetts, New Jersey, Oregon, Pennsylvania, Tennessee, Texas, Washington, Wisconsin ve Wyoming’de yaklaşık 3 bin 600 Ulusal Muhafız’ın görev yaptığı belirtildi.

Ulusal Muhafızlar, Covid-19 salgını nedeni ile bazı eyaletler seçim merkezlerinde görev alırken, bazı eyaletlerde ise siber güvenliği sağlamak amacı ile bulunuyor.

Biden önde, Trump: Biz kazandık Yüksek Mahkeme’ye gideceğiz

GÖSTERİCİLERE POLİS MÜDAHALESİ

ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan Beyaz Saray yakınında seçim sonuçlarını bekleyen Donald Trump karşıtı yüzlerce kişiye polis müdahale etti. NBC’nin aktardığı bilgiye göre Washington’da 3 kişi gözaltına alındı.

Beyaz Saray’da göstericilere polis müdahalesi