ABD’de polis şiddeti kameralarda: Polisin ittiği adam yerde hareketsiz kaldı

Yayın tarihi: 5 Haziran 2020 Cuma 6:17 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma 6:18 pm

10 gündür ABD’nin dört bir yanında polis şiddeti protesto ediliyor. Ama gösterilerde gene polis şiddeti yaşanıyor. Olaylar cep telefonları sayesinde çok daha görünür hale geliyor. Ama değişen bir şey olmuyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde George Floyd’un ırkçı bir polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemlerde de polis şiddeti devam ediyor. Yaşanan şiddet, cep telefonu kameraları sayesinde daha görünür hale geliyor.

İlk üç görüntü son günlerde yaşanırken, iki görüntüyse geçmiş yıllardan örnekler.

New York’taki gösteriler sırasında polis bir adamı iterek yere deviriyor. Adamın bayıldığı görülmesine rağmen, üstelik kafasından kan aktığı halde, polisler yanından geçip gidiyor.

Yine New York’ta 20 Mayıs’ta kaydedilen polis, hiçbir neden olmadığı halde bir kadını son derece sert bir şekilde itip yere düşürüyor.

Bir başka eylemde de sırasında polisin bir kadını yumruklaması da gündemdeki görüntülerden…

Kaliforniya’da beş yıl önce yaşanan olayda, polis, arabasının yanında duran bir adamı görünce aracından iniyor ve silahını çekip adamın üstüne yürüyor. Aralarındaki tartışmanın bir noktasında adam,, “siz polissiniz ve silahınızı çekerek beni sindirmeye çalışıyorsunuz” diyor. Bunun üzerine polis adama, “Sen anayasacı mısın? Deli falan mısın yoksa?” diye çıkışıyor.

Altı yıl önce yine Kaliforniya’da kaydedilen bir olaydaysa, polis, altına aldığı kadını var gücüyle yumrukluyor. Bu olaydan sonra polisin amiri  kadının muayene edildiğini, yaralanma olmadığını açıklıyor.