ABD’de okula saldıran liselilerin ailelerine hapis cezası

Yayın tarihi: 10 Nisan 2024 Çarşamba 10:32 am - Güncelleme: 10 Nisan 2024 Çarşamba 10:32 am

ABD’de bir liseye saldırarak dört sınıf arkadaşını öldüren Ethan Crumbley’in ailesine evde emniyetsiz silah bulundurdukları gerekçesiyle en az 10 yıl hapis cezası verdi.

ABD’nin Michigan eyaletinde 2021 yılında Oxford Lisesi’ne silahlı saldırı düzenleyen Ethan Crumbley’in ebeveynleri Jennifer Crumbley ve James Crumbley, “kasıtsız adam öldürmek” suçundan en az 10 yıl hapis cezasın çarptırıldı. Ailenin şartlı tahliye talebi karşılık bulmazsa Jennifer Crumbley ve James Crumbley 15 yıl hapis yatacak.

Bu karar, ABD’de ebeveynlerin çocuklarının işlediği suçtan dolayı aldıkları ilk ceza.

“BU MAHKUMİYETLER KÖTÜ EBEVEYNLİKLE İLGİLİ DEĞİL”

Yargıç Cheryl Matthews, “Bu mahkumiyetler kötü ebeveynlikle ilgili değil. Bu mahkumiyetler, yaklaşmakta olan bir treni durdurabilecek eylemlerin yapılmadığını doğruluyor. Makul bir insanın ensesindeki tüylerin diken diken olmasına neden olacak şeyleri tekrar tekrar görmezden gelmekle ilgili. Fırsat kapıyı defalarca çaldı, daha yüksek sesle ve daha yüksek sesle ve görmezden gelindi. Kimse cevap vermedi” dedi.

KEFALETİ ÖDEYEMEDİKLERİ İÇİN HAPİSTELER

Şu anda 17 yaşında olan Ethan Crumbley, cinayet ve diğer suçlardan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Jennifer ve James Crumbley, ise saldırının ardından tutuklanmış ve 500 bin dolarlık kefaleti ödeyemedikleri için yaklaşık 2,5 yıldır hapiste yatıyorlar.

Avcılar’da yolunu kestikleri taksideki husumetliye otomobil camından silahlı saldırı

ABD’de bir liseye saldırarak dört sınıf arkadaşını öldüren Ethan Crumbley’in ailesine evde emniyetsiz silah bulundurdukları gerekçesiyle en az 10 yıl hapis cezası verdi.

 

Kaynak: İHA