ABD’de okul saldırısı! 3’ü öğrenci 6 kişi yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 28 Mart 2023 Salı 8:15 am - Güncelleme: 28 Mart 2023 Salı 11:04 am

ABD’nin Tennessee eyaletinde bir okula düzenlenen silahlı saldırı sonucu 3’ü öğrenci 6 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan ise polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

ABD’nin Tennessee eyaleti Nashville kentinde bulunan The Covenant adlı özel Hristiyan okuluna silahlı saldırı düzenlendi. Anaokulu ile 6. sınıf arasında yaklaşık 200 öğrencinin bulunduğu okula giren saldırgan 3’ü çocuk 3’ü okul görevlisi 6 kişiyi öldürdü.

Metro Nashville Polis Departmanı, üzerinde 2 uzun namlulu silah ve bir tabanca bulunan kadın saldırganın olay yerinde öldürüldüğünü bildirdi.

BİDEN’DAN KONGRE’YE ÇAĞRI

ABD Başkanı Joe Biden ise silahlı saldırının ardından, Kongre’yi silahlanma ile ilgili daha sıkı düzenlemeler getiren yasaların çıkarılması için harekete geçmeye çağırdı. Biden, saldırı silahlarının yasaklanması ve silah satışında kapsamlı bir sabıka kaydı kontrolünün yapılmasını öngören kararnamesinin önemine değinerek, Kongre’ye silahlanma düzenlemeleriyle ilgili reform yapılmasını öngören yasanın geçirilmesi çağrısında bulundu.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLECEK

Biden, ülke genelinde Beyaz Saray dahil tüm kamu binalarında, askeri garnizonlarda ve donanma gemilerinde bayrakların 31 Mart gün batımına kadar yarıya indirilmesi talimatını verdi.

Seçime hazırlanan Trump’tan ilk miting: Ya derin devlet ABD’yi yok eder ya da…