ABD’de öğrencisine Covid aşısı yapan biyoloji öğretmeni gözaltına alındı

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 1:09 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 1:14 pm

ABD’de öğrencisine evinde Covid aşısı yaptığı iddia edilen bir biyoloji öğretmeni gözaltına alındı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, ABD’nin New York eyaletine bağlı Long Island Adası’nda öğrencisine evinde Covid aşısı yaptığı iddia edilen bir biyoloji öğretmeni gözaltına alındı. Polise göre 54 yaşındaki öğretmene gözaltı işlemi 17 yaşındaki öğrencinin ailesinin şikayeti üzerine yapıldı.

Öğretmenin aşı konusunda bir eğitimi ve yetkisi olmamasına rağmen ve çocuğun ailesinin rızasını almadan yaptığı öne sürülen aşıyı nereden bulduğu bilinmiyor. Öğrenciye hangi aşının yapıldığı da belli değil. Laura Russo adlı öğretmenin suçlu bulunması halinde dört yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Bilim Kurulu üyesi: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir

“AŞI TALEBİ ÇOCUKTAN GELDİ”

ABD medyasında, aşı talebinin öğrenciden geldiği yönünde haberler yayımlandı. Aşıyla ilgili bir video da sosyal medyada paylaşıldı. Videoda Russo aşıyı yaparken öğrencisine ”Umarım bir şey olmayacak. İşte yapıyoruz. Evde aşı” dediği görülüyor.

Nassau Emniyet Müdürü Patrick Ryder, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Herricks Lisesi, soruşturma tamamlanıncaya kadar Russo’nun açığa alındığını açıkladı. Russo hakkında “ruhsatsız meslek icrası” suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması 21 Ocak’ta yapılacak.

Halihazırda ABD’de 18 yaşından küçüklere sadece Pfizer-BioNTech aşısı yapılabiliyor. Uzmanlar, yanlış yapılması halinde aşıların tehlikeli olabileceğine dikkat çekiyor. Doktorlar ve eğitimli sağlık personelinin aşının sahte olmadığını ve gününün geçmediğini teyit etmesi gerekiyor. Ayrıca aşı yapılan kişinin sağlık kayıtlarına ve aşıya alerjisi olup olmadığına bakılması gerektiği vurgulanıyor. (BBC TÜRKÇE)

Fransa Cumhurbaşkanı: Aşısızların hayatını zorlaştıracağım