ABD’de nöbet geçiren genç gözaltına alındı, tepkiler gecikmedi

Yayın tarihi: 10 Aralık 2020 Perşembe 6:19 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 6:19 pm

Kuzey Karolina’da dava sırasını beklerken nöbet geçiren bir genç, polis tarafından gözaltına alındı. Polislerin 19 yaşındaki gence yardım etmek yerine gözaltına alması ülke genelinde tepki topladı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Kuzey Karolina eyaletindeki Lincoln ilçesinde bulunan Lincon Count Adliyesi’nde, bekleyen Dayton Herman aniden nöbet geçirmeye başladı. Dengesini kaybeden Herman, kendisini duvara vurduktan sonra yere düştü.

O sırada koridora gelen bir polis, meslektaşını da çağırarak Herman’ı gözaltına almaya çalıştı. ABD medyası, polislerin Herman’a yardım etmek yerine onu kelepçelemeye çalıştığını yazdı.

Güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, iki polis memurunun Herman’ın üzerine çıktığı görüldü. Olaya ait görüntülerin basına sızması üzerine polislere tepki yağdı.

“POLİSLER KENDİSİNİ YARALAMASINI ÖNLEDİ”

Lincoln County Şerif Departmanı’ndan yapılan yazılı açıklamada, gencin yaralanmasının önlenmeye çalıştığı iddia edildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Kasım ayında meydana gelen Lincoln County Adliyesi’ndeki olaya ait videode kontrol kabininde çalışan Şerif’in yardımcıları, üçüncü kattaki asansör lobisinde yere düşen bir adamı gözlemledi. Tıbbi hizmetler gelene kadar epilepsi nöbeti geçiren gence yardım etti. Genç iki kez kendini yaralayarak duvara çarptı. Kişiyi zapt etmek ve kendisini daha fazla yaralamasını önlemek için polisler kişiyi yerde tutmaya devam etti”