ABD’de koronavirüs aşısı için tarih verildi! İşte o tarih…

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 12:39 am - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 12:39 am

ABD’nin en güvenilir tıp otoritelerinden bir olan aynı zamanda Başkan Donald Trump’ın da yeni tip koronavirüs danışmanlığını yapan Anthony Fauci, koronavirüs aşısı için 2021 yılının başını işaret ederek, “Olup olmayacağını değil, ne zaman olacağını konuşuyoruz” açıklamasında bulundu.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, Kongre üyelerine yaptığı açıklamada, potansiyel koronavirüs aşısında gelinen süreç hakkında bilgi verdi.

Koronavirüs aşısında ümitlendiren gelişme! 2 Milyar Dolarlık anlaşma yapıldı

İhtiyatlı olmakla birlikte iyimser bir dil kullanan Başkan Trump’ın Kovid-19 danışmanı aşıyla ilgili , “Olup olmayacağını değil, ne zaman olacağını konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

EN GEÇ 2021’DE HAZIR

Koronavirüse karşı üzerinde çalıştıkları aşıyı 2020 sonuna kadar geliştirmiş olacaklarını belirten Fauci, ancak bu sürecin 2021’in başlarını bulabileceğini de aktardı.

“TRUMP’IN AKSİNE TEST SAYISINI ARTIRDIK”

Salgınla mücadelede gelecek haftaların ABD açısından çok kritik bir süreç olacağının altını çizen danışman, ayrıca, Başkan Donald Trump’ın “Daha az test yapın, daha az hasta çıksın” yönündeki açıklamasına atıfla, test sayısını azaltmadıklarını aksine şüphelilere yönelik testleri arttırdıklarını kaydetti.

Bu arada ABD’li ilaç şirketi Moderna, iki hafta önce, NIAID’le iş birliği içerisinde geliştirdiği, “mRNA-1273” adı verilen potansiyel Kovid-19 aşısı için üçüncü aşama klinik denemelere başlamak üzere onay almıştı.