ABD’de kiliseye silahlı saldırı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 10:48 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 10:48 am

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’ne bağlı Laguna Woods şehrinde, Tayvan Presbiteryen Kilisesi silahlı saldırıya uğradı. 60 yaşındaki Asya kökenli saldırgan, tabancasıyla öğle yemeği etkinliğine saldırdı. 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Kilisenin papazı, saldırganı başına sandalye ile vurarak etkisiz hale getirdi.

Kaliforniya polisi, saldırıya uğrayanların 60 ve 90 yaş aralığındaki yaşlı Tayvan kökenli Amerikalılar olduğunu açıkladı. Yakalanan saldırganın da 60’lı yaşlarda olduğu ancak Tayvan Presbiteryen Kilisesi üyesi olmadığı bildirildi.

Şüpheli, sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Saldırının neden yapıldığının henüz bilinmediği ifade edildi.

ABD’de silahlı saldırı: 10 ölü

TABANCAYLA ÖĞLE YEMEĞİNİ BASTI

Saldırgan, tabancayla Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nin Laguna Woods şehrindeki Tayvan Presbiteryen Kilisesi öğle yemeği etkinliğini bastı.

Neredeyse tamamı 60 yaş üstü bireylerden oluşan kilise üyelerinin 6’sı vuruldu. 1 Kişi olay yerinde hayatını kaybetti, kalan 5 kişi ise yaralandı. Yaralılardan birinin 90 yaşında olduğu ve toplam 4 yaralının kritik durumda olduğu ifade edildi.

PAPAZ KAFASINA SANDALYEYLE VURDU

Kilisenin papazı, saldırganı kafasına sandalyeyle vurarak etkisiz hale getirdi. Kilisenin diğer üyeleri ise etkinlikte kullanılan ışıkların kablolarıyla saldırganın kolunu ve ayağını bağladı.

Etkinliğe katılmak üzere gelen ancak silah seslerini duyduktan sonra saklanan bir kilise üyesinin polisi aramasıyla Kaliforniya Polisi olay yerine geldi.

Saldırgan gözaltına alınırken, olay yerindeki tabanca da balistik inceleme için karakola götürüldü.