ABD’de Joe Biden’ı koltuğundan edebilecek soruşturma!

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 7:09 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 7:09 pm

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, ABD Başkanı Joe Biden’a ailesinin yabancı ticari ilişkileri nedeniyle başlatılan soruşturmanın görevden alma soruşturması düzeyine yükseldiğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Fox News’e verdiği mülakatta, Biden ailesi hakkındaki iddialara değindi.

“Biden göreve aday olurken halka oğlu Hunter Biden’ın işleri hakkında hiç konuşmadığını, ailesinin Çin’den asla bir dolar almadığını söylemişti.” diyen McCarthy, ancak bunun doğru olmadığını kanıtladıklarını savundu.

McCarthy, “Sadece bilgilerin izini takip ettik. Bu olay, Kongre’ye gereken belge ve bilgilerin geri kalanını elde etmek için en güçlü imkanı sağlayacak görevden alma soruşturması düzeyine yükseliyor.” ifadesini kullandı.

ABD Vergi Dairesi (IRS) çalışanının geçen ay mecliste yaptığı tanıklığa işaret eden McCarthy, ayrıca meclis soruşturması sırasında milyonlarca yabancı fonun paravan şirketler aracılığıyla Biden ailesi üyelerine ve ortaklarına aktarıldığına dair bulgular elde ettiklerini öne sürdü.

Gözetim ve soruşturmalardan sorumlu Beyaz Saray Sözcüsü Ian Sams ise sosyal medya hesabından, McCarthy’ye cevap vererek Biden’a yönelik iddiaların asılsız olduğunu savundu.
Sams, “Enflasyonu düşürmeye devam etmek veya istihdam yaratmak gibi Amerikalıların ele almamızı istediği gerçek konulara odaklanmak yerine, meclisteki Cumhuriyetçilerin öncelikli yapmak istediği şey bu.” ifadesini paylaştı.

Oğul Biden’dan Trump’a uyarı mektubu!