ABD’de 16 bin muhafız şehre gönderildi

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 12:34 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı 1:08 pm

ABD’de protestoların yedinci gününde gösteriler 75’den fazla şehre yayıldı. En büyükler dahil 40’ın üzerinde şehirde sokağa çıkma yasağı var. Başkan Trump, daha fazla askerle müdahale edileceğini söyledi, gösteriler için “terör olayı” terimini kullandı. Başkentte askeri helikopterler alçaktan uçtu. Genelkurmay başkanı şehirde gezip birlikleri teftiş etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan protesto gösterileri sürerken, başkan Donald Trump gösterileri “terör eylemi” olarak nitelendirerek, şehirlere daha fazla asker gönderileceğini söyledi.

ABD’deki protestoları takip eden TRT World ekibine iki ayrı saldırı

Başkent Washıngton’da askeri helikopterler alçaktan uçtu. Protesto için oluşan gruplara biber gazıyla müdahale edildi. Genelkurmay Başkanı Mark Milley sokaklarda dolaştı, “ulusal muhafızları teftiş ediyorum” dedi.

40’ın üzerinde şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı uygulanan şehirler arasında başkent Washington, New york, Los Angeles, San Francisco, Şikago gibi en büyük şehirler de var.

16 BİN MUHAFIZ ŞEHİRLERE GÖNDERİLDİ

Ülke genelinde 4 binin üzerinde kişi gözaltına alınırken, gazetecilerin hedef alındığı 100’den fazla olay yaşandı. İki gazeteci, plastik mermi ve gaz fişeği isabet etmesi sonucu gözünü kaybetti.

RESTORAN SAHİBİ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Luisvil şehrinde bir restoran sahibi, polis tarafından vurularak öldürüldü. Şehrin emniyet müdürü görevden alındı. Olay sırasında birçok polisin, zorunlu olduğu halde kamerasını açmadığı öğrenildi.