ABD’de bir yardım kuruluşunun ‘Covid-19 sahtekarlığına Türkiye’nin de adı karıştı

Yayın tarihi: 28 Eylül 2022 Çarşamba 6:20 am - Güncelleme: 28 Eylül 2022 Çarşamba 6:44 am

ABD Adalet Bakanlığı , ‘Feeding Our Future-Geleceğimizi Besliyoruz’adlı yardım kuruluşunun 250 milyon dolarlık ‘Covid-19’salgını için yapılan hükümet yardım fonlarının Türkiye ve Kenya ile ABD’nin Ohio ve Minnesota eyaletlerinde lüks harcamalar için kullanıldığı iddiasıyla soruşturma açtı.

Adalet Bakanlığı hazırladığı 6 ayrı iddianamede, ‘Feeding Our Future’ yardım kuruluşundan 47 kişinin salgın sırasında ihtiyaç sahibi çocuklara gıda yardımı yaptığını öne sürerek, kişisel lüks harcamalar yaptığını bildirdi. İddianamede, ‘elektronik dolandırıcılık, kara para aklama ve rüşvet’ gibi suçlamalara da yer veriliyor.

https://www.justice.gov/opa/pr/us-attorney-announces-federal-charges-against-47-defendants-250-million-feeding-our-future

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 250 milyon dolarlık yolsuzluğun ne kadarının Türkiye’ye harcandığı konusunda bir rakam verilmiyor. Sanıklar Sharmake ve Ayan Jama’nın Antalya’nın Alanya ilçesinde gayrimenkul satın almak için 2021 yılının Ekim ayının farklı günlerinde, havale yoluyla 356 bin 795 bin dolarlık para transferi yaptığının tespit edildiği bildiriliyor.
ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, iddiaları ‘bugüne kadar yapılmış en büyük salgın hastalık sahtekarlığı” olarak değerlendirerek, “Salgını kişisel kazanç için kullananları, Amerikan vergi mükelleflerinden çalınanları adalete teslim etmeye devam edeceğiz’ dedi.

Yardım kuruluşunun kurucusu Aimee Bock, hükümetten aldıkları fonları farklı amaçlarla kullandığına yönelik suçlamaları reddetti.