ABD yapay zeka ihracatı ile ilgili yeni bir karar aldı

Yayın tarihi: 9 Ocak 2020 Perşembe 5:26 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2020 Perşembe 5:26 pm

En fazla ABD tarafından yapılan yapay zeka ihracatı ile ilgili yeni bir karar alındı. Neredeyse bütün dünyaya karşı kılıç çeken ABD, yapay zeka alanında da yeni kararların eşiğinde.

Neredeyse bütün ürünlerin ve hizmetlerin ihracatı yapılabiliyor. Şimdi ise yapay zeka teknolojilerinin ihracatının yapılması popüler olmaya başladı. Ancak ABD bu konuda biraz tedirgin. ABD’li şirketler yapay zeka kullanan jeo-uzamsal görüntü yazılımlarını ihraç ederken lisans alacak. Böylece ABD önemli bir kısıtlama getirmiş olacak.

Anker Soundcore Infini Mini ile kaliteli sinema ve müzik deneyimleri

ABD’nin AI ile ilgili korkusu daha çok askeri faaliyetlerden dolayı. ABD Ticaret Bakanlığı, 6 Ocak’ta yeni bir yasa getirerek konuyu daha kapsamlı bir şekilde ele almak istiyor.

Genel olarak askeri faaliyetler ABD için son derece önemli. Ancak özelde değerlendirildiğinde, drone teknolojileri çok daha büyük bir öneme sahip. Askeri dronelar AI ile birlikte nesneleri tanıyabilme gücüne ulaşıyor. Bunu kullanacak Çinli şirketler ABD’ye göre birer tehdit. AI teknolojilerinin ihraç edilmesi ile birlikte ABD, Çin gibi ülkelerin daha hızlı güçleneceğini düşünüyor.

Bu yeni yasa tasarısı sadece Çin ile ilgili değil. Aynı zamanda dünyanın geriye kalan bütün ülkelerine de AI teknolojileri ihraç edilirken, lisans alınması şart koşulacak. Sizce ABD’nin AI ile ilgili kaygıları yersiz mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.