ABD ve Rusya arasında kritik temas!

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 2:12 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 2:55 am

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve  Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, telefonda görüştü.  Görüşme iki ülke arasında aylar sonra yapılan ilk temas oldu.

Washington, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyonun başlangıcından bu yana Moskova ile ilk kez görüştü. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu’ya “Ukrayna’da acil ateşkes” çağrısında bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan yazılı açıklamada, Austin’in Rus mevkidaşı Şoygu ile 18 Şubat’tan sonra ilk kez telefonda görüştüğü bildirildi.

NTV’nin aktardığına göre; açıklamada, “Bakan Lloyd Austin, 18 Şubat’tan bu yana Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ilk kez 13 Mayıs’ta görüşmüştür. Bakan Austin, (Rusya’ya) Ukrayna’da acil ateşkes çağrısında bulunmuş ve iletişim kanallarının açık tutulmasının önemine dikkati çekmiştir” ifadelerine yer verildi.

“ABD TARAFININ İNİSİYATİFİYLE”

Sputnik’in aktardığına göre; Rusya Savunma Bakanlığı görüşmeyle ilgili açıklamasında,  “13 Mayıs’ta ABD tarafının inisiyatifiyle, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukrayna’daki durum da dahil uluslararası güvenlikle ilgili güncel konular istişare edildi” ifadelerine yer verdi.

AYLAR SONRA İLK TEMAS

Rusya’nın Ukrayna operasyonu 24 Şubat’ta başlamış, o tarihten bu yana devam eden operasyonda ABD ile Avrupa ülkeleri Moskova’ya yönelik çok sayıda yaptırım kararı almıştı.

 

Rus askeri Ukrayna’da yargılanıyor