ABD ve NATO’dan Rusya’nın dört bölge kararına tepki! Yeni yaptırımlar geldi

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 6:11 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma 8:05 pm

ABD ve NATO’dan, Rusya’nın “dört bölge” kararına tepki geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya yönelik yaptırım uygulanacağını açıklarken NATO ise kararı “tanımayacaklarını” açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, dört bölgenin referandum kararıyla Rusya’ya bağlanmasının ardından Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulama kararı aldıklarını açıkladı. Joe Biden yazılı açıklamasında, “ABD, Rusya’nın bugün egemen Ukrayna topraklarını hileli bir şekilde ilhak etme girişimini kınıyor” dedi.

“BM SÖZLEŞMESİ AYAKLAR ALTINA ALINDI”

Biden, dört bölgenin referandumla Rusya’ya bağlanması hakkında Rusya’ya Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ni ayaklar altına alma suçlaması yaptı. Joe Biden, “Bugünkü sahte ilhak iddialarına karşılık olarak, ABD ortak ve müttefikleriyle ortaklaşa yeni yaptırımlar açıklıyor. Bu yaptırımlar, Ukrayna topraklarının gayrimeşru yollarla statüsünün değiştirilmesine yönelik çabalara siyasi ya da ekonomik destek veren, Rusya’nın içinde ya da dışındaki kişi ve kuruluşlara yöneliktir. Uluslararası toplumun tüm üyelerini, Rusya’nın gayrimeşru ilhak çabalarını reddetmeye ve sonuna kadar Ukrayna halkının yanında olmaya davet ediyorum” dedi.

ABD’nin açıkladığı yaptırımlar listesinde, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi ve kuruluş bulunuyor.

Peskov uyardı: Rusya’ya yapılmış sayacağız

NATO: ASLA TANIMAYACAĞIZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, söz konusu toprakları Rusya’nın parçası olarak asla tanımayacaklarını bildirdi.