ABD, Suriye’den çekiliyor! Trump’tan ilk açıklama… 100 gün içinde tamamlanacak

Yayın tarihi: 19 Aralık 2018 Çarşamba 1:39 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2018 Çarşamba 4:32 pm

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD askerlerinin Suriye’den çekilmeye başladığı belirtildi. Reuters’a konuşan ABD’li bir yetkili, ABD Dışişleri personelinin 24 saat içerisinde, ABD askerinin ise 60-100 gün arasında ülkeden tahliye edileceğini söyledi

ABD’li bir yetkili, Suriye’den tüm askerleri çekmeyi değerlendirdiklerini açıkladı. Açıklamadan kısa süre sonra Twitter’dan açıklama yapan ABD Başkanı Trump, “Suriye’de IŞİD’i yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu” dedi.

ABD, Suriye’den tüm askerlerini çekmeyi değerlendiriyor

Reuters’a konuşan ABD’li yetkili, Suriye’den tüm askerleri çekmeyi değerlendirdiklerini açıkladı.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de kendi kaynaklarına dayandırdığı haberini, “ABD, Kuzey Suriye’deki güçlerini çekmeye hazırlanıyor” diye verdi.

TRUMP: IŞİD’İ YENDİK, KALMAK İÇİN TEK SEBEP BUYDU

Bu haberin gelmesinden kısa bir süre sonra, ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Suriye’de IŞİD’İ yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu” ifadesini kullandı.


ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “IŞİD’e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (IŞİD mensubu) hiçbiri kalmayacak” ifadesini kullanmıştı.

ABD’nin Suriye topraklarında 2 bin civarında askeri bulunuyor.

BEYAZ SARAY’DAN İLK AÇIKLAMA

ABD’nin Suriye’den çekileceğine dair basında çıkan haberler sonrası Beyaz Saray’dan açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “Bölgesel hilafet yıkılmıştır” dediği açıklamasında, ABD askerlerinin Suriye’den çekilmeye başladığı haberini verdi.

Sanders, “Suriye’de IŞİD karşısında kazanılan bu zaferler global koalisyonun ya da mücadelenin sona erdiği sinyalini vermez. Mücadelenin bir sonraki ayağı olarak ABD’li askerleri evlerine getirmeye başladık” ifadelerini kullandı.