ABD Senato Lideri’nden İsrail’e “Netanyahu’yu değiştirin” çağrısı

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 11:58 am - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 12:02 pm

ABD’deki en yüksek mevkiye sahip olan Senato Çoğunluk Lideri Chuch Schumer, İsrail’e Başbakan Binyamin Netanyahu’nun değiştirilmesi için seçime gidilmesi çağrısında bulundu.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuch Schumer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile çok uzun süreli bir ilişkisi olduğunun fakat Binyamin Netanyahu’nun İsrail’in çıkarları yerine kendi siyasi kariyerini korumaya çalıştığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın en yakın müttefiklerinden biri olan Chuch Schumer, “Netanyahu, Gazze’deki sivil can kaybına tahammül göstermeye çok açık, bu da dünya genelinde İsrail’e desteği en düşük seviyelere indiriyor. İsrail, izole edilirse hayatta kalamaz” dedi.

İsrail’in tekrar genel seçime giderek Binyamin Netanyahu’yu değiştirmesi çağrısında bulunan Schumer, “Netanyahu koalisyonu, 7 Ekim’den sonra İsrail’in ihtiyaçlarına uymuyor. Dünya o tarihten bu yana radikal şekilde değişti. Ama o tarihten beri İsrail halkının önü, yönetim vizyonu geçmişte takılıp kalmış bir hükümet tarafından tıkanıyor” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ABD Netanyahu’ya rest çekti: İstemiyoruz

ABD’deki en yüksek mevkiye sahip olan Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail’e Başbakan Binyamin Netanyahu’nun değiştirilmesi için seçime gidilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: TELE1