ABD seçimleri! Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk Cumhuriyetçilerin

Yayın tarihi: 17 Kasım 2022 Perşembe 8:14 am - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 8:14 am

ABD’de 8 Kasım’da yapılan kongre ara seçimlerinde Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etti. Oy sayımı California ve Colorado’da devam ediyor.

ABD’de 8 Kasım’da yapılan ‘kongre ara seçimleri’ için oy sayımı, özellikle ABD’nin en kalabalık eyaleti California ve Colorado’da devam ediyor.

Associated Press’e (AP) göre, Cumhuriyetçiler California’da bir bölgede daha kazanarak Temsilciler Meclisi’ndeki sandalye sayısını 218’e çıkararak çoğunluğu elde etti.

7 BÖLGENİN SONUÇLARI KESİNLEŞMEDİ

Diğer taraftan Demokratlar ise şu ana kadar 210 sandalye elde etti ancak California ve Colorado’da daha sonuçları kesinleşmemiş 7 bölge bulunuyor. Bunlardan üçünde Cumhuriyetçiler, dördünde Demokratlar önde yer alıyor.

“CUMHURİYETÇİLER PELOSİ’DEN TEMSİLCİLER MECLİSİ’Nİ ALDI”

Cumhuriyetçilerin zaferini Twitter hesabından duyuran ve Temsilciler Meclisi Başkanı olması beklenen Kevin McCarthy, “Cumhuriyetçiler Pelosi’den Temsilciler Meclisi’ni aldı. Amerikan halkı yeni bir yöne gitmek üzere hazır ve Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri bunu yapmak için hazır” paylaşımını yaptı.

Temsilciler Meclisinde çoğunluk Cumhuriyetçilere geçerken, ABD Kongresinin diğer kanadı Senato’daki çoğunluk ise Demokratlarda kaldı.

ABD ara seçimlerinde Mehmet Öz yarışı kaybetti