ABD Savunma Bakanlığı’ndan ordu çıkışı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2020 Çarşamba 6:25 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2020 Çarşamba 6:25 pm

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ordunun ABD’deki protestoları durdurma konusun son çare olması gerektiğini söyledi. Esper, Trump’ın açıklamalarının tersine Savunma Bakanlığı’nı politikadan uzak tutmaya çalıştığını öne sürdü.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ABD’deki protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu. Pentogon Şefi, 1807 Ayaklanma Yasası desteklemediğini ifade ederek, ordunun protestolara müdahalesinin ‘son çare’ olması gerektiğini belirtti. Esper, ordunun protestolara müdahale etmesinin ‘son çare’ olması gerektiğini belirterek, “Şu anda bu durumda değiliz ve Ayaklanma Yasası’nı devreye sokmayı desteklemiyorum” dedi. Esperin, bu ifadelerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına ters düşmesi dikkat çekti.

ABD polisinin öldürdüğü Floyd’un ailesinden ilk açıklama

TRUMP, “ORDUYU ÇAĞIRIRIM” DEMİŞTİ

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, “Eğer bir şehir ya da eyalet vatandaşların canını ve malını koruyacak önlemleri almazsa oraya orduyu gönderecek ve onlar için sorunu hızla çözeceğim” demişti.

Öte yandan, siyahi ABD vatandaşı George Floyd’un ırkçı bir polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemler birçok ilde devam ediyor.

ABD’li emekli General Trump’ı böyle eleştirdi: Bir an Türkiye sandım