ABD Savunma Bakanı Esper karantinaya alındı!

Yayın tarihi: 16 Mart 2020 Pazartesi 11:37 pm - Güncelleme: 16 Mart 2020 Pazartesi 11:37 pm

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve yardımcısının koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındıkları bildirildi. Pentagon, koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısının 37’ye yükseldiğini açıkladı.

ABDD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bu sabah itibarıyla bakanlık bünyesinde koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkanların sayısının 37’ye yükseldiğini, Savunma Bakanı Mark Esper ve yardımcısının Covid-19 şüphesiyle karantinaya alındığını duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman ile ABD Genelkurmay Başkanlığı Başhekimi Tuğgeneral Paul Friedrichs, ortak basın toplantısı düzenleyerek, bakanlık bünyesindeki koronavirüs vakaları hakkında bilgi verdi.
Tuğgeneral Friedrich, şu ana kadar ABD ordusunda toplam 495 Covid-19 testi yapıldığı bilgisini paylaştı. Hoffman ise ABD yönetiminin talebi üzerine askeri hastane ve tıbbi personelini sivil otoritelerin yardımına sevk edebileceklerini belirtti.
Pentagon’un tıbbi destek birimlerinin acil durum ve askeri ihtiyaçlar için tasarlandığını vurgulayan Hoffman, bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek üzere tasarlanmadığını ifade etti.

Hoffman, destek amaçlı gönderilecek tıbbi personelin de yine ABD ordusunun ülke içindeki ve ülke dışındaki hastanelerinden getirileceğini kaydetti.