ABD polisi yanlış eve girerek uykuda infaz etti

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 7:31 am - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 12:57 pm

ABD Minneapolis’te geçtiğimiz cuma günü yanlış adrese giren polis, hakkında tutuklama ve arama kararı bulunmayan siyahi Amerikalı Amir Locke’u yatağında infaz etti. İnsanların isyan etmesinin ardından Eyalet Valisi, kapı çalmadan ev araması yapma uygulamasını geçici olarak yasakladı.

Amerikan vatandaşı olan Amir Locke, geçen cuma günü polislerin doğruluğundan emin olmadığı bir arama izni sonucunda yatağında vuruldu. Suç oranı yüksek bir ilçede ikamet eden ve bu sebeple güvenliğini sağlamak için ruhsatlı silahıyla birlikte uyuyan Amir Locke’nin polis tarafından sorgusuz sualsiz öldürülmesi, eyaleti ayağa kaldırdı. Cinayetin, polis tarafından George Floyd’un boğularak öldürüldüğü Minneapolis şehrinde yaşanması büyük tepkiye yol açtı.

“HAYATI DEĞERLİYDİ”

Amir Locke cinayetinin dosyası, George Floyd cinayetine bakan savcılığa gönderildi. Eyalet Başsavcısı ve George Floyd soruşturmasını yürüten Hennepin İlçesi savcılığı, olayla üst düzeyde ilgileneceklerini açıkladı. Eyalet Başsavcısı, “Amir Locke’nin hayatı değerliydi.” dedi. AP’de yer alan habere göre; Amir Locke henüz 22 yaşındaydı. Eyaletin Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Amir Locke’nin hiçbir suçunun olmadığını itiraf etti. İlçe emniyetiyle konuşan yerel basın, polisin aynı apartmanda bulunan üç daire için arama izni çıkarttığını ve Amir Locke’nin şüpheliler listesinde yer almadığını, dairesinin yanlış istihbarat sonucu basıldığını aktardı. Amir Locke’nin ailesi, oğullarının müzisyen olduğunu ve müzik kariyeri için Teksas’a gitmeye hazırlandığını söyledi. Acılı anne baba, oğullarının infaz edildiği için bütün hayalleriyle beraber aralarından ayrıldığını söylerken gözyaşlarına boğuldu.

9 YILDA 2 BİN ÖLÜM

Amerikan polisi her sene en az 250 siyahi Amerikan vatandaşını öldürüyor. Geçtiğimiz dokuz yılda toplamda 2 bin 458 siyahi Amerikalı, polis tarafından öldürüldü.

George Floyd’u öldüren polis suçunu itiraf etti