ABD, Pençe-Kılıç Hava Harekatı’na karşı olduğunu açıkladı!

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 1:30 am - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 1:34 am

Yılmaz Polat-TELE1 Washington Temsilcisi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe-Kılıç Hava Harekatı’na karşı olduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) terör hedeflerine karşı “Pençe Kılıç” hava harekatı başlattı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada harekatın terörü kaynağında yok etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı , ‘Suriye ve Irak’ın kuzeyine yapılan hava harekatına karşı olduğunu’ bildirdi. Pentagon’un açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Hafta sonu boyunca Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde hava saldırıları düzenlediğini ve Suriyeli Kürt güçlerin Türkiye’nin güneyine yeni saldırılar düzenlediğini gördük. Savunma Bakanlığı, Suriye’deki durumu istikrarsızlaştıran ya da Irak hükümetiyle koordine edilmemiş askeri eylemler yoluyla Irak’ın egemenliğini ihlal eden her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam etmektedir’

“IŞİD İLE MÜCADELEYE TEHDİT”

Açıklamada ‘bu tür eylemlerin IŞİD’e karşı mücadeleyi sürdürmek ve örgütün bir daha asla dirilemeyeceğinden emin olmak gibi ortak hedefleri tehdit ettiği’ ifadelerine de yer verildi.

 

Gaziantep ve Kilis’e roket saldırısı!