ABD Merkez Bankası: Gerekirse 25 puandan fazla faiz artışı yapılacak

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 8:41 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 8:43 pm

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonu dizginlemek için  25 baz puandan fazla faiz artışının olabileceğini açıkladı. Powell,  ülkesindeki enflasyon görünümünün bu sene büyük ordan kötüleştiğini bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği’nde yaptığı açıklama yaptı. Powell, ABD Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmek için “gerekli adımları” atacağını bildirdi. Powell açıklamasında, “Federal fon oranını 25 baz puanın üzerine çıkararak daha agresif hareket etmenin uygun olduğuna karar verirsek, bunu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Bloomberg HT’nin aktardığına göre; Fed’in para politikasını doğal faiz seviyeleri üzerinde sıkılaştırması gerekmesi halinde bunu yapacağını söyleyen Powell, enflasyon görünümünün bu yıl büyük oranda kötüleştiğini açıkladı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçen hafta politika faizini yüzde 0,25-0,50 aralığına yükselterek, Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz artışı kararı almıştı. Powell, Mart ayı toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin gıda, enerji ve diğer emtia fiyatlarını ve enflasyon baskılarını artırdığını belirtmişti.

SENATO POWELL İLE YOLA DEVAM DEDİ

ABD Senatosu Fed’e yeniden başkan olarak atanması için sunulan teklife 17 Mart’ta onay vermişti.  Powell‘ın yeniden başkanlığa atanmasına Senato Bankacılık Komitesi’nin 24 üyesinden 23’ü onaylamıştı.

Fed Jerome Powell ile yola devam edecek